Microsoft stopt met support

Microsoft heeft aangekondigd dat ze stoppen met support te verlenen op verouderde software zoals Windows 7 en Office 2010. Voor bedrijven die nog steeds met deze pakketten werken, heeft dit een immense impact. Omschakelen naar Office365 lijkt een logische actie om van deze oude software af te stappen, maar hoe begin je er aan? Hoe haal je het maximum uit deze digitale tools om met je team samen te werken? Appelblauwzeegroen is je ideale partner in deze volgende digitale stap.

Out with the old

Heel wat bedrijven hebben de voorbije jaren al de overstap gemaakt van Windows 7 naar Windows 10. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Microsoft besloten heeft om de support voor Windows 7 stop te zetten vanaf 14 januari 2020. Hetzelfde geldt voor Office 2010 (stopt op 13 oktober 2020), waarvan al enkele jaren een vernieuwde versie op de markt leeft.


De supportstop van Windows 7 heeft grote gevolgen. Zo krijg je als bedrijf geen technische ondersteuning meer, zullen er geen bug fixes meer volgen. Maar als belangrijkste: er komen geen updates meer voor nieuwe beveiligingsproblemen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning te bieden.


Voor Office 2010 zijn de gevolgen gelijkaardig. Er komen geen technische updates meer, nieuwe bugs zullen niet meer opgelost worden en ontdekte beveiligingsproblemen worden niet meer aangepakt. Voor bedrijven die de overstap naar een recenter pakket nog moeten maken, is het mogelijk om over te schakelen naar Office 2013, 2016 of 2019. Wij raden aan om over te schakelen naar de meest recente oplossing van Office, de Office365. Dit pakket biedt extra voordelen naar integratie met Windows 10, alsook de meest recente collaboration tools. Ontdek hier alle voordelen en systeemvereisten.

In with the new

Hoe kan Appelblauwzeegroen je helpen in deze digitale transitie? Wij bieden een volledige ondersteuning in het adoptieproces van Windows 10 en Office365 in uw onderneming van architectuur tot en met opleiding om het team zo efficiënt mogelijk aan de slag te laten gaan met deze digitale tools. We werken samen met je team aan een uitstekende cloud omgeving die bestaat uit afgestemde collaboratietools zodat je als team het maximum uit deze digitale tools haalt.

 

Benieuwd naar meer? Contacteer ons via welkom@abzg.be.

Appelblauwzeegroen logo
Ons bedrijf
Vestinglaan 55
2650 Edegem
03 303 90 73
Social